010-5913073 info@jjdehaas.nl

Levensloopbestendig wonen

Zo gezond mogelijk ouder worden en zijn is iets wat we allemaal voor ogen hebben. De leefomgeving is daarbij erg belangrijk. We willen liefst zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven functioneren in de eigen vertrouwde omgeving. Het huis waarin je woont kan daarbij een bepalende factor zijn. Door uw huis tijdig levensloopbestendig te maken kan de noodzaak tot verhuizing later, aanzienlijk verkleind worden.

Woning eenvoudig levensloopbestendig maken

U kunt nu al maatregelen nemen in huis, waar u later van kunt profiteren. Maar ook vandaag al. Denk daarbij aan:

  • Het realiseren van een slaapkamer met badkamer op de begane grond. Eventueel door uit te bouwen. Vergunningsvrij uitbouwen tot vier meter is sinds 1 november 2014 toegestaan.
  • Weghalen van drempels en verbreden van binnendeuren.
  • Isoleren van de woning om het comfort te verhogen.
  • Plaatsen van zonnepanelen om stijgende energiekosten op te vangen.
  • Aanpassen van bestaande badkamer en toilet.
  • Vervangen hout van gevelbekleding en kozijnen door onderhoudsarme kunststof.

Levensloopbestendige woning beter verkoopbaar

Een levensloopbestendige woning is in de toekomst beter verkoopbaar. Mensen willen langer zelfstandig blijven wonen, maar wel in de bestaande woning. De meeste woningen zijn echter niet levensloopbestendig. Ook de veiligheid laat te wensen over. Woningen tot begin jaren 80 van de vorige eeuw zijn onvoldoende geïsoleerd. Uw levensloopbestendige woning is aantrekkelijk voor kopers!

Regeren is vooruitzien! Daarom adviseren wij u om snel te beginnen met het levensloopbestendig maken van uw woning. Kies daarbij voor een betrouwbare aannemer met een bestendige levensloop van vijftig jaar. Wij staan garant voor kwaliteit en een zorgeloze verbouwing.